Аналітики підрахували вартість цьогорічного різдвяного столу
За даними Інституту аграрної економіки, вартість різдвяного столу в Україні у 2025 році складає 1374 грн, що майже не відрізняється від минулорічної ціни. Основну причину стабільності цін експерти пояснюють зниженням вартості овочів, зокрема картоплі, моркви, капусти, буряка та цибулі, через рекордний врожай у 2025 році. Проте деякі продукти, такі як олія, вишня, бочкові огірки, квасоля, борошно, живий короп та свіжі помідори подорожчали в порівнянні з попереднім роком. Серед найдорожчих страв цього року вказують на пшеничну кутю, мак, волоські горіхи та родзинки. Узвар, смажена риба та борщ пісний також увійшли до списку дороговартісних страв. Аналізуючи вартість складових страв, можна виокремити, що найбільше коштують овочі, борошно, м’ясо та деякі додатки, такі як олія, сіль, цукор.

